Tricot kleedje

Dit blogbericht komt uit mijn oude blog, maar ik wilde jullie mijn eerste kleedje niet onthouden.  Mijn kleine meid past dus al een tijdje niet meer in deze mooie kleedjes!!

En daar is het dan, het eerste kleedje…

Ik wil voor kruipertjes en jonge stappers vooral basic outfits.  Een legging of soepel joggingbroekje, een dikkere T-shirt met lange mouwen of een zachte, dunne trui op koudere dagen en ze kunnen de wereld gaan verkennen.  Geen jeans, geen stijve rokjen of kleedjes, geen frulletjes, niet te veel knoopjes en ritsen,…

Voor jongens vond ik dit 3-4 jaar geleden zonder veel problemen, maar voor ons meisje vind ik niet gemakkelijk iets naar mijn zin.  Daardoor was Yana gedoemd om de kleren van haar broer aan te doen.  Maar meisjes hebben ook recht op kleedjes.
Ik ging dus al snel op zoek naar een patroon van een simpel en comfortabel kleedje dat ze elke dag kan dragen.  Via Pinterest kwam ik bij De Droomfabriek terecht.  En eens het patroon gekozen, ging ik op zoek naar mooie stofjes bij Bobby Sewing ( http://www.bobbysewing.be/ ).

Het naaien ging vrij vlot.  Voor het beleg van de knoopjessluiting was het wel even zoeken en knoeien, maar het was dan ook de eerste keer dat ik dat deed.  De rest van het kleedje ging vanzelf.  Op een middagdutje (2à3u) stak het in elkaar.
Yana was echt blij met haar nieuwe outfit, Maxim ging bij iedereen fier verkondigen dat ik het gemaakt heb, het kleedje zit goed en ze kan er alles in doen wat ze wil…de wereld ligt aan haar voeten.  En ik vind het geweldig dat ze eindelijk een casual kleedje heeft.

En gezien de vele leuke reacties kon een tweede versie niet ontbreken, eentje speciaal voor haar eerste verjaardag.

Hier heb ik gewerkt met drukknopen (omdat ik niet graag knoopsgaten maak en deze nog in huis had).  En ondertussen is mijn ‘kamsnaptang’ en een zakje kamsnaps besteld, om de volgende lading kleedjes en kleertjes mee af te werken.  En voor de afwerking onderaan heb ik deze keer een dubbele zoom gemaakt, omdat het blauwe kleedje regelmatig omkrult en dan zie je nog een wit randje.

Patronen:
– Kleedje – De Droomfabriek – 9 maand tot 3 jaar: http://dedroomfabriek.blogspot.be/2014/01/gratis-patroon-tricot-jurkje.html.

– Legging – 3-12 maanden:  http://gotosew.com/2014/02/free-baby-go-to-leggings-pattern/
– Legging – 6-24 maanden: http://toddah.net/little-leggings-tutorial-with-free-pattern/

Stoffen via Bobby Sewing :
– Blauwe tricot met bloemetjes & rode tricot voor legging
– Groen/grijze tricot met oranje eekhoorntjes van Lillestof & oranje tricot voor legging

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s