Naar de buitenschoolse kinderopvang

Waar doe je kinderen in de vakantie naartoe?  Voor vele ouders is de buitenschoolse kinderopvang de logische oplossing.  Bij ons werd dit lang uitgesteld.
Doordat ik in de vakanties ook veel minder werk, regelden we de opvang met de grootouders.  Maar dit jaar wilden we eens iets anders.  Het leek ons wel leuk voor de CrabBelTjes dat ze zich in de kinderopvang kunnen uitleven.

 

Alles was goed gepland, ik ging vooraf naar het gemeentehuis om de allergieën en medicatie te overlopen.  Ik checkte online 3x of onze telefoonnummers wel klopten. Ik maakte ’s morgens extra tijd om de koekjes op de opvang te bekijken om dan te beslissen dat ze toch maar hun eigen koekjes moesten eten.  Ik gaf nogmaals de info van de medicatie aan de begeleiders.  De kindjes kregen een extra tekentje op hun naamlabel. De telefoon bleef de hele dag bij de hand.
Wat kan je nog meer doen…het voelde goed.

Maar na dag 1 bleek de EpiPen verloren.  Het rugzakje ging 2x mee naar het speelplein buiten, maar de EpiPen ontsnapte heel bizar uit het rugzakje.
Een nieuw voorschrift werd opgehaald bij de huisarts, de EpipPen werd besteld en zou de volgende dag om 10u30 geleverd worden.  Maar nu net die voormiddag had ik een vergadering die ik niet kon annuleren.
Met de tablet en laptop in de aanslag, mochten ze 2 uurtjes mee naar het werk. In stilte keken ze naar Prinsessia, Zandkasteel en Kratts in het Wild.  ‘In stilte’…
En zodra de EpiPen geleverd was, gingen ze naar de opvang.

Daar hadden we ’s avonds nog een gesprek met de verantwoordelijke.  En tijdens dat gesprek werd stilaan duidelijk dat CrabBelTje 2 zich niet zo goed voelde.  Vermoeid, of …?  Ze vertelde vol overtuiging dat ze eerst de koekjes van de juf had gegeten en nadien haar eigen koekje.  En ja hoor: die avond heeft ons meisje 4u liggen krabben, draaien van de buikpijn, wenen,…  en mocht ze nog eens bij mama in bed slapen.

Voor ons is het duidelijk.  Deze opvang is onvoldoende georganiseerd voor onze kindjes.  Er is geen afspraak over waar de medicatie moet liggen, wie hier verantwoordelijk voor is en naar mijn gevoel ook te weinig briefing van de vooraf gegeven info.  De afspraak voor woensdag werd dan ook last-minute geannuleerd.

En hoewel we er begrip voor hebben dat een grote opvang als deze die extra zorgen niet kan bieden, vinden we het wel spijtig dat dit vooraf niet werd doorgegeven.  Dat had ons de teleurstelling en de allergische reactie kunnen besparen.

Het blijft moeilijk…ondanks dat we echt onze draai gevonden hebben in ons dagdagelijks leven. Af en toe word je met je neus op de feiten gedrukt en heb je weer even een klein bang hartje…

Nu hoor ik graag jullie tips.
Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie kindjes ‘veilig’ zijn?  Dat ze de belangrijkste medicatie echt altijd bij hebben?  Dat volwassenen in de omgeving altijd op de hoogte zijn?  Dat ze nooit onverwachts iets fout in hun mond stoppen?
Is het haalbaar om je kind op zo’n dagje opvang een hele dag te laten rondlopen met een buideltasje?  Kan je je kind die verantwoordelijkheid en dat ongemak aandoen?

 

Liefs,

CrabBel xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s